Sabtu, 8 Jun 2013

Jalan-Jalan Cari Makan: Nasi Ayam Penyet Best

Musim cuti sekolah kali ni tak dapat nak pergi bercuti jauh-jauh kerana masing-masing dibelenggu masalah demam dan tak sihat. Walaubagaimanapun sempat juga kami sekeluarga berkunjung di Restoran Nasi Ayam Penyet Best. 

Restoran Nasi Ayam Penyet Best ini bertempat di Kompleks PKNS Shah Alam. Dari Luar lagi dah nampak dah Signbord Restoran ni. 

Menu yang ditawarkan disini tidak semata-mata Nasi Ayam Penyet semata-mata, ada juga menu lain seperti Nasi Goreng Ayam Penyet dan pemanis mulut seperti aiskrim, puding dan sebagainya. Dengan kata lain kalau anda mahukan makanan yang ringkas tapi menyelerakan dan gemar kepada sesuatu yang baru, Nasi Ayam Penyet adalah pilihan yang terbaik. Yang penting mesti tahan pedas sebab pedasnya memang terangkat.









Selasa, 4 Jun 2013

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2013 - Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum - Maksimum Bagi Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan di Bawah Sistem Saraan Malaysia

Sebagai mengujakan anda pegawai-pegawai kerajaan saya sertakan pautan Surat Pekeliling Perkhidmatan Awam yang berkuatkuasa 1 Januari 2013. Tahniah kepada semua yang terlibat. Apa-apa pun kita tungguuu..... Sambil tu klik la di Portal Rasmi Perkhidmatan Awam


Isnin, 3 Jun 2013

Review Buku: Berubah Untuk Malaysia Baru

Dah lama tidak mengulas buku kerana kesibukan kerja-kerja harian dan juga pilihanraya yang lepas. Hari ni terpanggil pula untuk buat review buku. Jadi buku yang saya nak review hari ini adalah sebuah buku bertajuk "Berubah Untuk Malaysia baru".

Mungkin pada pendapat anda semua saya telah terlewat untuk mengetengahkan buku ini memandangkan demam pilihanraya baru sahaja berakhir. Namun bagi saya perkara tentang percambahan idea untuk memajukan Malaysia tidak harus terhenti pada masa pilihanraya sahaja. Bahkan ianya perlu sentiasa difikirkan dari masa kesemasa. Tambahan pula saya tidak mahu dikatakan cuba memberi kredit kepada mana-mana parti politik sempena musim pilihanraya sedangkan buku ini dilihat sebagai satu pandangan penulis yang bebas dan berkecuali.

"Berubah Untuk Malaysia Baru" merupakan buku hasil tulisan Rizuan Rahman diterbitkan oleh Media Bestari. Buku ini mengupaskan tentang kelebihan dan kelemahan Malaysia dalam menuju  Malaysia yang maju pada tahun 2020. Isu pergolakan politik, isu remaja, isu ekonomi bumiputera hinggalah kepada infrastruktur dan kemudahan awam, semuanya ditimbulkan sebagai halangan bagi Malaysia menuju negara maju yang diilhamkan. 

Buku ini sesuai khususnya untuk golongan muda yang masih tercari arah dan tidak memahami kearah manakah Malaysia ini perlu dibawa. Tentunya memerlukan minda yang terbuka untuk menerima cadangan dan pembaharuan demi kemaslahatan negara.